Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Woensdag 4, 11 & 18 november 2015
Tijd: 20.00u. -22.00u.

Filosofie voor de Ziel
Pastorie Lambertuskerk, Markt 60, 4875CG Etten-Leur
Entree: € 5,- per avond

AANMELDEN

 

Elk jaar organiseert Ziel begeleide filosofieavonden met een groep van maximaal 8 – 10 mensen. Leuke avonden met prettige open gesprekken, die als vanzelf ook verdieping opleveren. Je hoeft helemaal niet ervaren te zijn of iets te weten van filosofie. Voorwaarde is alleen dat je nieuwsgierig bent en de ander ook wat ruimte gunt.

 

Benieuwd hoe je met these en anti these tot synthese komt (dialectiek) en wat fenomenologie en hermeneutiek is? Dat klinkt moeilijk, maar we maken het speels en eenvoudig. Het zijn maar hulpmiddelen, die ons vier eenvoudige vragen opleveren waarmee we aan de slag gaan. Met een korte uitleg, want het gaat niet om een avondje theorie, maar om zelf lekker bezig te zijn.

Laat je verrassen door gedachten die ontstaan en door gekke wendingen en ervaar hoe ‘het goede gesprek’ een nieuwe vorm krijgt door te denken zoals enkele filosofen dat deden. Filosofie: het gaat allemaal om het goede gesprek en om het beleven van plezier aan de gedachtewisseling met anderen, ook al ken je die niet.