Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Het Café van 25 januari: Ontspullen.

Minder spullen; meer geluk?
Winkels zoals Action en Primarkt bieden ‘spullen’ voor spotprijzen die na enige tijd weer bij de Kringloopwinkels belanden. Ontspullen is een reactie op overdaad; leven met minder ballast, minder stress en meer vrije tijd. Wat draagt bezit eigenlijk bij aan geluk?

Boswachter Liza van Velzen heeft alle overbodige zaken weggedaan en leeft in een Tiny-house met de natuur als inspiratiebron. Zij doet niet mee aan de ratrace, maar spaart liever tijd en geld om een zinvol leven te kunnen leiden.

 

Datum: 25 januari

Tijd: 19.30-21.30

Locatie: Lambertuskerk Markt 62
4875 CG Etten-Leur

Toegang: €5,-

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Andere korte inleidingen ter inspiratie voor het filosofisch gesprek:

Filosofisch café de kleine waarheid 

Is het echt zo?

De eeuwige twijfel zet de mens aan te zoeken naar antwoorden. En dan blijft de vraag, is het echt zo? Zo hebben we wijsheid vergaard. En toch wordt de mens steeds destructief. Leren we ooit om in vrede met elkaar te leven? Twijfel zet ons aan om te blijven zoeken. Dat is één van de mogelijke inspiratiebronnen voor het filosofisch café de kleine waarheid. Het is al een stap als we het zoeken met elkaar doen. Daar ben je dus van harte toe uitgenodigd.

 

Data: 28 sep., 26 okt., 23 nov., 25 jan., 22 feb., 29 mrt., 26 apr.

22 februari staat terug naar het paradijs op de agenda.

29 maart vormt compassie het thema.

26 april staan condities voor geluk op de agenda, volgens geluksprofessor Ruut Veenhoven.