Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Marc de Koninck Cabareteske liedjes

Marc zingt met humor over thema's zoals ouder worden, politiek en alledaagse zaken.

Op de site van de liedjeskrant staan Marc zijn liedjes, gratis te downloaden. je ziet meteen wat voor liedjes hij zingt. Zie De Liedjeskrant

We kennen Marc van vorig jaar en gingen met een glimlach op ons gezicht weer naar huis. Hij vraagt om publiek dat wil luisteren, want hij heeft met zijn humor soms iets te zeggen soms met iets de gek te steken. We nodigen je dan ook van harte uit voor een gezellige zondagmiddag.

 

Datum: zondag 8 sep.

Tijd: 14.00-16.00

Locatie: trouwkerkje van Bergenplein 1 Etten-Leur

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: €7,-

Marc De Koninck (72) is oud-journalist en singer-songwriter, die met eigen gitaarbegeleiding zingt over onderwerpen uit het nieuws en de laatste jaren steeds meer over ‘mijn persoonlijke actualiteit: het merkwaardige verschijnsel dat ouder worden heet’. Daarin komen allerlei verdrietige, grappige en troostende aspecten van dat fenomeen aan de orde.

Door te spelen met de Nederlandse taal probeert Marc er ‘vrolijke liedjes over treurige zaken’ van te maken, die naar hij hoopt vaker een lach dan een traan opwekken.

Het genre houdt het midden tussen cabaret en Hollands chanson en is dan ook vooral bedoeld voor een ‘wat rijper’ publiek dat ervan houdt om nog waarachtig te luisteren.

In zijn journalistieke leven schreef Marc De Koninck voor een groot aantal dagbladen (waaronder De Stem) vanuit politiek Den Haag, Brussel en Washington. Liedjes schrijven en zingen is daarnaast zijn levenslange hobby geweest waaraan hij sedert zijn pensioen meer tijd kan wijden.