Beschrijving

Tentoonstelling Ziel en Art2gether - Munnikenheide College en inwoners Etten-Leur

Zin In Etten-Leur organiseert samen met Art2gether tentoonstellingen. Ziel onder de noemer Geluk(t) en Art2gether onder de noemer Cirkel van het leven. De tentoonstellingen zijn te zien in de Lambertuskerk op de Markt, XEL gebouw bij het station en in de Nobelaer. De opening van Art2gether in de Nobelaar is op 6 juni om 20.00 uur en Ziel opent met een toneelvoorstelling op 7 juni in XEL ook om 20.00 uur.

 

Kunstroute van Ziel en Art2gether

Kunstexpositie Geluk(t)

Geluk(t) is een groots begrip, van alle tijden en culturen.

Om bij stil te staan…en dat gaat Ziel doen.

Een grootse kunstuiting door, met en voor inwoners van Etten-Leur.

Ziel komt met Geluk(t) en Art2gether met het grote project de Cirkel van het Leven.

We gaan Geluk(t) en de Cirkel van het Leven delen.

Doe mee en laat u verrassen.

 

Info voor over project Cirkel van het Leven: www.art2gether.nl

 

Datum: 8-16 juni

Tijd: 13.00-17.00 u.

 

Opening kunstexpositie geluk (t) met Toneelvoorsteling Gelukszoekers

In deze solovoorstelling worden de levensverhalen van twee vrouwen door elkaar gevlochten die in 1950 op het punt staan te emigreren en vertrekken naar New York. Op zoek naar geluk, daar is moed voor nodig. De voorstelling is van Willem Producties. Met een dramaturgische inleiding door de speelster. De voorstelling zelf duurt een uur. 

Met dit toneelstuk openen we officieel en feestelijk de kunstexpositie geluk (t).

7 juni
Tijd: 20.00u. – ca. 22.30 uur

Locatie: Gebouw X EL, Stationsplein 25 Etten-Leur. Ingang via Lenti & Contenti

Toegang: 12,50

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kunstexpositie geluk (t) Op twee locaties:

Lambertuskerk Markt 62
4875 CG Etten-Leur


En:

X EL Stationsplein 25 
4872XL Etten-Leur

 

Cirkel van het leven:

Der foto tentoonstelling Cirkel van het leven wordt gehouden in de Nobelaer.

Toegang: vrijwillige bijdrage

De Kunstroute van ZIEL en Art2Gether betreft respectievelijk de Kunstexpositie geluk(t) en fototentoonstelling de Cirkel van Het Leven en loopt langs de Lambertuskerk, gebouw X EL en de Nieuwe Nobelear.

 

 

Samenwerking ZIEL en Stichting Art2gether

Hierbij wordt Geluk(t) verbonden met de CIRKEL van het LEVEN.

Tentoonstelling leerlingen Munnikenheide College en inwoners van Etten-Leur.

Geluk(t) is een groots woord en past ook binnen de thema's van de Cirkel van het Leven .

Het is een onderdeel van het leven naast geboorte, liefde, spel, lijden en dood.

Tussen september 2018 en maart 2019 gaan diverse groeperingen en individuen op velerlei manieren aan de slag om uiting te geven aan deze begrippen. Het thema Geluk(t) en de thema's van het project Cirkel van het Leven worden door de leerlingen van het Munnikenheide College in beelden vastgelegd.

Naast de tentoonstelling van het thema Geluk(t) is er een fototentoonstelling te zien als onderdeel van het grote project Cirkel van het Leven. Hier komen alle thema's van het leven voorbij, gezien door de ogen van deze jonge mensen.

Ziel en stichting Art2gether bundelen hier diverse kunstvormen in en rond de monumentale Lambertuskerk aan de Markt in Etten-Leur.

Als inwoners van Eten-Leur gaan we Gelukt(t) en de Cirkel van het Leven met elkaar delen.

We gaan elkaar verrassen met zoveel uitingen van geluk(t) en mensen meenemen op de tocht door het leven van geboorte tot dood. Info over het thema Geluk(t): www.zininetten-leur.nl

Info voor over project Cirkel van het Leven: www.art2gether.n

 

Artikel in de Bode:

Gelukskunst in Etten-Leur

Wanneer is geluk gelukt? Die vraag vormt dit seizoen de rode draad in het jaarprogramma van de stichting Zin in Etten-Leur. We zoeken antwoorden in cultuur, in zingeving, in spiritualiteit, in kunst en filosofie, maar vooral ook bij elkaar. Op dit moment zijn we bezig met een groot project: de kunstexpositie Geluk(t). We hebben aan inwoners van Etten-Leur en verschillende organisaties de vraag naar geluk voorgelegd. Er zijn discussies gevoerd over wat geluk nu eigenlijk is. Hoe het voor iedereen anders kan zijn. Maar ook als er geen geluk is en er verdrietige momenten zijn is dat besproken. Zo goed te luisteren naar elkaar is heel waardevol gebleken. We hebben zelf workshops georganiseerd in gebouw X El met de vraag: Welke creatievelingen gaan aan de slag met het thema geluk? Binnenkort komt alles samen in één grote kunst uiting door en voor inwoners van Etten-Leur.  

In gebouw X EL zullen onder andere inzendingen te zien zijn van verschillende groepen van basisschool De Klankhof, Basisschool D’n Overkant en Basisschool de Vincent. Bewoners van het Hooghuys hebben een indrukwekkend filmproject gemaakt. Vanuit de Mariaparochie is er een bijdrage van het ouderenpastoraat van de Leur en van communicanten van beide kerken. En er is nog veel meer!  Individuele inwoners van Etten-Leur brachten ons tekeningen, gedichten, schilderijen, gevouwen kraanvogels en prachtige getuigenissen over het onderwerp geluk. Het thema raakt iedereen. Gebouw X EL, stationsplein 25. Ingang via Lenti & Contenti.

In de Lambertuskerk is de kunstexpositie rond het thema Geluk(t) van leerlingen van het Munnikenheidecollege college te zien. Op deze locatie is er gelijktijdig een fototentoonstelling van Art2Gether door leerlingen van de Munnikenheide en de K.S.E rond het thema de Cirkel van het Leven. Lambertuskerk, Markt 62.

Van 8 tot en met 16 juni maken Zin in Etten-Leur en Art2Gether  samen een kunstroute die loopt langs de kunstexpositie Geluk(t) en de Cirkel van het Leven in gebouw X EL, de Lambertuskerk en de Nieuwe Nobelear (hier ziet u de vrije inzendingen van de fototentoonstelling de Cirkel van het Leven)
Alle locaties zijn open van 13.00-17.00 uur.

Expositie Geluk(t) opent feestelijk op 7 juni a.s. met de huiskamervoorstelling Gelukszoekers van Willem Producties in gebouw X EL, stationsplein 25  In deze solovoorstelling worden de levensverhalen van twee vrouwen door elkaar gevlochten die in 1950 op het punt staan te emigreren en vertrekken naar New York. Voor de voorstelling op 7 juni moet je je van tevoren aanmelden via onze website, www.zininetten-leur.nl waar je ook de informatie vindt. De voorstelling begint om 20.00 uur.