×

Waarschuwing

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis vervalt de activiteit van 5 april, met als thema geluk zien in het Christendom waarin ook een terugblik zou plaatsvinden op de vorige 3 bijeenkomsten.

Wereld tradities

Geluk zien, als thema van Ziel dit seizoen, vraagt om te kijken op een bepaalde manier. Als je zo kijkt, zie je iets van de mogelijkheden. We weten dat de wereld erg verdeeld is in de manier waarop men kijkt. En die manier vindt die groep dan de beste, zo zouden anderen ook moeten kijken. Dat speelt op politiek niveau en op het niveau van levensovertuigingen. De grote tradities op dit gebied bieden dus een kijk die velen zin geeft, voldoening biedt, het leven bepaald. Ziel zoekt naar de positieve ervaringen met die levenshouding. Welke elementen bevorderen geluk. 

We nodigen mensen uit die hun blik op een aantal bekende tradities met ons willen delen. We vragen ons af of er naast verschillen ook overeenkomsten zijn. Is het mogelijk oude wijsheid uit die tradities in het nu van ons leven betekenis te geven. 
In Januari start Judaïsme, op 9 februari komt Saaid Fenzar om ons over de Islam te informeren, 8 maart komt Dick Verstege over het Boeddhisme spreken en op 5 april sluiten we af met Jan Brok die het Christendom bespreekt en terugkijkt op de andere tradities. Dan worden ook de parallellen getrokken.

We hebben de data en de tijden al gepland. We hopen dat er velen met ons nieuwsgierig zijn naar het andere, de anderen, een andere kijk.

Data: 12 jan., 9 feb., 8 mrt. en 5 apr.

Tijd: 14.00-16.00 u.

Locatie: Lambertuskerk Apostelzaal Markt 62 Etten-Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro