×

Waarschuwing

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

Marc de Koninck Cabareteske liedjes

Marc zingt met humor over thema's zoals ouder worden, politiek en alledaagse zaken.

Op de site van de liedjeskrant staan Marc zijn liedjes, gratis te downloaden. je ziet meteen wat voor liedjes hij zingt. Zie De Liedjeskrant

We kennen Marc van vorig jaar en gingen met een glimlach op ons gezicht weer naar huis. Hij vraagt om publiek dat wil luisteren, want hij heeft met zijn humor soms iets te zeggen soms met iets de gek te steken. We nodigen je dan ook van harte uit voor een gezellige zondagmiddag.

 

Datum: zondag 8 sep.

Tijd: 14.00-16.00

Locatie: trouwkerkje van Bergenplein 1 Etten-Leur

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: €7,-

Kees van den Muijsenberg. Zen

Kees van den Muijsenberg spreekt geïnspireerd over zijn ervaringen met Zen. Hij is Kapucijn in het klooster in Tilburg. Hij noemt Zen een levenshouding die de verklarende godsdiensten overstijgt. Voor geïnteresseerden is er meer te vinden op zijn website Zendo Sengtsjan. Zijn studie Theologie in Tilburg en Rome, pastoraal werk en vele Zen trainingen die hem tot Zen leraar maakten, zijn terug te horen in zijn verdiepende en persoonlijke inleiding. Hij zal ons zeker uitnodigen een moment in stilte samen iets te proeven van de Zen traditie. 

In onze ogen is Kees van den Muijsenberg een buitengewoon interessante inleider. We zijn verheugd met zijn aanwezigheid bij Ziel. Wij raden deze inleiding van harte aan!

 

Datum: zondag 22 sep. 

Tijd: 14.00-16.00 u.

Locatie: Trouwkerkje van Bergenplein 1 Etten Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro

 

Zazen kan men beoefenen ongeacht de religieuze achtergrond die men heeft: 
Zazen is een beeld en woordloze methode van meditatie die voorbij gaat aan de beelden en woorden van de religies, in radicale openheid voor het mysterie van ons bestaan, voor het ervaren van de ENE uiteindelijke werkelijkheid ... 

Jiddische liedjes

Trio A Kholem vertolkt het Joodse lied, vol emoties zoals liefde en verdriet. Lyvonne Lewin zingt, begeleidt door Joost Tolhuijsen op accordeon en Yvonne Simjouw op de cajon. 

Jiddisch is de taal die voor de tweede wereldoorlog door het merendeel van de Joden in het oude Oost-Europa werd gesproken. Hun liedjes vertolken zeer menselijke emoties. Vorig jaar hadden we Trio A Kholem ook te gast. Als je ze hebt gehoord is het zeker de moeite waard om weer te komen. En de mensen die deze muziek niet kennen: met de uitleg van Lyvonne krijg je een interessante en gezellige zondagmiddag.  

Datum: zondag 6 okt.

Tijd: 14.00-16.00 u.

Locatie: Trouwkerkje van Bergenplein 1 Etten Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 7 euro

 

 

Filosofisch café. Zen, verdieping.

Kees van den Muijsenberg gaat met ons in gesprek over Zen. We maken een verdiepingsslag ten opzichte van zijn lezing op 22 september.  Zoals hij het zelf omschrijft: Zen in het dagelijkse leven. We krijgen dus handreikingen en kunnen daarover in gesprek met deze erudiete minderbroeder, Kapucijn. Een buitenkans om zo kennis te maken met deze bijzondere traditie. 

Datum: vrijdag 25 okt.

Tijd: 19.30-21.30 u.

Locatie: Petrus pastorie Lange Brugstraat 23, Etten Leur

Aanmelden mag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 5 euro incl. koffie/ thee

 

 

Manu Keirse. ROUW

Op 1 november denken we aan de mensen die zijn overleden. Maar ze leven nog in ons hart of onze herinnering. Ziel organiseert jaarlijks een bijeenkomst om deze dag inhoud te geven. Dit jaar komt Prof. Dr. Manu Keirse uit België naar Etten-Leur om met ons deze dag te verdiepen. 

Deze kop stond in Trouw in 2017:
De Vlaamse klinisch psycholoog Manu Keirse (71) is een veelgevraagd rouwspecialist. Hij gelooft niet meer in rouwverwerking. ‘Je kunt hoogstens een verlies overleven.’

Voor geïnteresseerden in Manu Keirse is hier een verwijzing naar dit artikel in Trouw: De levenslessen van psycholoog Manu Keirse: Luisteren is verdraaid moeilijk

Datum: vrijdag 1 nov.

Tijd: 19.30-21.30 u.

Locatie: Trouwkerkje van Bergenplein 1, Etten Leur

Aanmelden wenselijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang: 9,50 euro

 

 Over Manu Keirse: